Μπορείτε να μας καλέσετε μέσω Viber στο 6987764833 ή να μας στείλετε μήνυμα στο Viber κάνοντας κλικ εδώ Καλέστε μας στο Viber στο τηλέφωνο 6987764833

Iris Blog

ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΟΥ ΧΑΛΙΟΥ

ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΧΑΛΙΑ

Το χειροποίητο χαλί σας ως ζωντανός οργανισμός πρέπει να αναπνεύσει, γι’ αυτό ανοίξτε το και αφήστε το στον ήλιο και τον αέρα, για μια – δύο ώρες πριν το στρώσετε.
Αλλά να επιλέξετε οι ώρες που θα το βγάλετε να είναι νωρίς το απόγευμα για να μην είναι δυνατός ο ήλιος ούτε σώστε να μην αλλοιωθούν τα χρώματα του.

ΠΛΥΣΙΜΟ ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΜΙΚΑ

hand1

 

 

ΧΩΡΙΣ ΧΗΜΙΚΑ!!!!

Ελέγχουμε τα χαλιά εξονυχιστικά το καθένα ξεχωριστά για να βλέπουμε τους λεκέδες έναν προς έναν χρησιμοποιώντας  ειδικά ξελεκιαστικά   που να μην φθείρουν τα χαλιά και να φεύγουν και οι πιο επίμονοι  λεκέδες

ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ ΧΑΛΙΑ

 

10885358_804525776275246_5756137716433915818_n

 

Η εκτίμηση ενός χειροποίητου χαλιού γίνεται από ειδικούς , η οποία μας δίνει τη δυνατότητα να  αναγνωρίσουμε την χώρα προέλευσης , την τεχνοτροπία της κατασκευής του, την ποιότητα του υλικού καθώς και την παλαιότητα ενός χαλιού για να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα στο πλύσιμο του γνωρίζοντας  πολύ καλά τον τρόπο καθαρίσματος   (Υγρό πλύσιμο ή Στεγνό) σε ολομέταξα και εξαιρετικής ποιότητας χαλιά.

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΡΑΣΙ

Ατυχήματα στα χαλιά!!!

Έχετε καλέσει φίλους στο σπίτι για φαγητό και ξαφνικά ένας από αυτούς την ώρα που τσουγκρίζετε τα ποτήρια σας, ρίχνει το κόκκινο κρασί στο χαλί σας.

Στην αρχή παγώνετε αλλά μετά προσπαθείτε να κάνετε ότι περνάει από το χέρι σας για να μη μείνει ο λεκές αυτός. Μπορεί να μην βγαίνει με τίποτα, εμείς όμως σας έχουμε ένα κόλπο που θα εξαφανιστεί στο άψε σβήσε! Δε λέμε ότι ο έρωτας με έρωτα περνάει; Κάτι ανάλογο συμβαίνει και σε αυτήν την περίπτωση. Το κρασί με…κρασί περνάει!

Ρίξτε λευκό κρασί στο σημείου που λερώθηκε. Στην συνέχεια τρίψτε ελαφρά την περιοχή με ένα σφουγγάρι και σκεπάστε το σημείο εκείνο με αλάτι. Σκουπίστε κι ο λεκές θα έχει εξαφανιστεί!